Pale jedinice sva četiri fonda

Investicione jedinice sva četiri fonda su pale, a najviše je pala vrednost jedinica fonda Delta plus.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 17.12.2007.

10:03

Default images

Vrednost investicione jednice balansiranog fonda Delta plus smanjena je za 7,31 dinar, odnosno 0,54 odsto, na 1.346,46 dinara, a ukupna imovina fonda smanjena je za devet miliona dinara, na 1,548 milijardi.

Fond Fokus premijum je ubeležio pad vrednosti investicione jedinice od 2,56 dinara, odnosno 0,24 odsto, na 1.078,84 dinara, a ukupna vrednost imovine fonda smanjena je za 0,9 miliona dinara, na 336,4 miliona.

Vrednost investicione jedinice fonda Rajfajzen akcije smanjena je za 0,20 dinara, odnosno 0,02 odsto, na 986,34 dinara, a ukupna imovina fonda smanjena je za četiri miliona dinara, na 1,173 milijardi.

Fond Fima proaktiv ubeležio je pad vrednosti investicione jedinice za 0,26 dinara, odnosno 0,03 odsto, na 1.036,50 dinara, a imovina fonda je smanjena za dva miliona dinara, na 1,089 milijardi.

"Pravo vreme da investitori preispitaju alokacije"

Berzanska korekcija koja je u toku idealna je prilika za investitore da preispitaju svoje alokacije imovine i da je se drže, u "dobrim" i "lošim" vremenima, smatra portfolio menadžer fonda Fima proaktiv Vladimir Pavlović.

Fimin menadžer savetuje investitorima da usklade ulaganja u akcije i investicione fondove sa stepenom rizika koji mogu da podnesu, odnosno da se čuvaju "preinvestiranja".

Komentarišući pad vrednosti investicionih jedinica fondova u poslednje vreme, Pavlović je podsetio da su pre nešto više od dva meseca ocene rada investicionih fondova bile pozitivne. Danas, međutim, na tržištu koje je kumulativno palo 30 odsto od maja, kada su berzanski indeksi ubeležili maksimume, teško je oceniti fond koji je od osnivanja imao rast od tri odsto, istakao je portfolio menadžer Fime.

Kada je reč o budućim kretanjima na tržištu, Pavlović navodi da su nedavno objavljena mišljenja portfolio manadžera iz okruženja koji smatraju da su politički rizici uglavnom već ugrađeni u cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: