Alas Holding uložio 17 mil. evra

Kompanija Alas holding investirala je u 2007. godini 17 miliona evra u četiri svoje fabrike u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 15.12.2007.

19:31

Default images

Predsednik Alas holdinga Markus Bogdanović izjavio je da je ulagano u proširenje proizvodnih kapaciteta i novu opremu, a više od polovine novca je investirano u Zorka keramiku – 8,8 miliona evra.

Zahvaljujući tom ulaganju, fabrika će od februara sledeće godine utrostručiti proizvodnju sa sadašnjih 2,1 na 6 miliona kvadratnih metara kvalitetnih podnih keramičkih pločica.

Bogdanović je naveo da je 3,5 miliona evra investirano u rekonstrukciju pogona i nabavku opreme u fabrici Zorka opeka, ističući da će to omogućiti bolji kvalitet i proizvodnju klima bloka, potpuno novog proizvoda u Srbiji, koji će prevashodno biti namenjen izvozu.

Prema njegovim rečima, u Alas kamen je investirano 2,1, a u postrojenje za preradu kamena u Alas Rakovcu još 2 miliona evra.

Alas holding deo je austrijske Asamer grupe, jednog od najvećih proizvođača građevinskog materijala i kamena u Evropi, sa godišnjim prometom od oko 500 miliona evra.

Asamer internacional preko Alas holdinga posluje u Srbiji od 2001. godine i od tada je uložio oko 70 miliona evra.

Alas holding je zajedno sa Lafaržom učestvovao i u kupovini beočinske cementare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: