Ipko Net počeo da radi

Predstavnici Telekoma Slovenije i Ipko Neta su u Prištini svečano obeležili početak rada svoje mreže mobilne telefonije na Kosovu

Izvor: B92

Subota, 15.12.2007.

13:57

Default images

Konzorcijum grupe Telekom Slovenija i njegovog, kćerinskog preduzeća, sa Kosova, Ipko Neta su, licencu za drugog mobilnog operatera na Kosovu dobili februara, ove godine. Pored 75 miliona evra, koliko je, pomenuti konzorcijum platio koncesiju, u gradnju mobilne mreže GSM, na Kosovu, do sada je uloženo i više od 120 miliona evra, od ukupno planiranih oko 200 miliona evra.

Konzorcijum planira da, u prvo vreme, najpre "pokrije" veće gradove na Kosovu, a tokom narednih pet godina, planira da dosegne 50 odstotni tržišni udeo, saopštava Telekom Slovenije.

To preduzeće dodaje da je kosovsko tržište elektronskih komunikacija jako zanimljivo, zbog skromne razvijenosti ( 35 odstotne penetracije u mobilnoj telefoniji), ali i perspektivno, zbog svog evropskog i razvojnog usmerenja, kao i zbog veličine slične slovenačkom tržištu.

Slovenci pokreću GSM mrežu

Hrvatska kompanija Erikson Nikola Tesla (Ericsson, ENT) i kosovski Ipko Net pokreću novu GSM mrežu na Kosovu, navodi agencija Beta.

Reč je o projektu vrednom 37 miliona evra, a nova GSM mreža će u dogledno vreme pokrivati celo Kosovo.

Pokretanjem te mreže nastavlja se realizacija sporazuma o koncesiji koji su proletos potpisali predstavnici Kosovske telekomunikacijske agencije i konzorcijuma u čijem sastavu su Telekom Slovenija, Mobitel i Ipko Net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: