Triglav izlazi na berzu u Ljubljani

Slovenačka "Zavarovalnica Triglav" je podnela zahtev za ulazak na listing Ljubljanske berze akcija (LJSE).

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 12.12.2007.

15:44

Default images

Prema saopštenju Triglava, kompanija je zatražila dozvolu da u zvaničnu listu berze uključi nešto više od 5,68 miliona običnih akcija, obavezavši se pri tom da o toj odluci odmah obavesti javnost.

Slovenačka Agencija za trgovanje prednosnim papirima je prospekt za uvršćenje deonica Triglav osiguranja na kotaciju Ljubljanske berze dobila sredinom novembra.

Ukoliko zahtev bude odobren, hartije najveće osiguravajuće kompanije u Sloveniji biće uključene u ponudu LJSE uprkos nejasnom dugoročnom statusu 35 odsto akcija kompanije.

Sada su te akcije, koje je trebalo u okviru privatizacije da budu distribuirane vlasnicima polisa osiguranja još 1990. godine, poverene na čuvanje državnom penzionom fondu KAD. Sadašnja vlada je, iznevši tvrdnju da nije moguće sprovesti takvu raspodelu akcija, promenila plan i poverila te akcije fondu KAD na trajno čuvanje. Medjutim, taj predlog je odbačen na referendumu održanom 11. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: