SEAF dokapitalizovao PC centar

Investicioni fond SEAF dokapitalizovao je informatičku kompaniju PC centar i postao vlasnik 33 odsto tog preduzeća.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2007.

16:59

Default images

Zamenik generalnog direktora fonda SEAF Sout balkan fand (South Balkan Fund) Nikola Stefanović izjavio je da će u PC centar investirati dva miliona dolara i time pomoći bržem razvoju te informatičke kompanije, kako bi postala jedan od vodećih distributera IT opreme u Srbiji.

To je druga dokapitalizacija koju je SEAF izvršio ulaganjem u srpske kompanije, a prošle nedelje je postao vlasnik 35 odsto akcija zrenjaninskog trgovinskog lanca Gomeks.

Predsednik Upravnog odbora PC centra Darko Gajić izjavio je da su ulaganja u IT sektor Srbije u vrednosti jedne četvrtine investicija u Hrvatskoj i sedmi deo onoga što se uloži u taj sektor u Sloveniji.

"Iskustva SEAF-a iskoristićemo da uvećamo vrednost firme, a dobili smo i stabilnog partnera", dodao je on, navodeći da je u planu i
proširivanje liste dobavljača i prodajne mreže.

PC centar je osnovan 1992. godine i bavi se uvozom, veleprodajom, maloprodajom, proizvodnjom i servisiranjem računara i računarske opreme. Zapošljava više od 100 radnika.

Investicioni fond SEAF funkcioniše po principu alternativnog finansiranja "prajvat ekviti" (private equity), što znači da u
odabrano preduzeće ulaže novac, a za uzvrat dobija udeo u vlasništvu. Novac obezbeđuje od medjunarodnih investitora kao što su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska koorporacija (IFC), USAID, SECO, FMO.

SEAF Saut Balkan fand je pre godinu dana osnovao predstavništvo u Beogradu, koje pokriva tržišta Srbije, Crne Gore i Makedonije,a
posluje u oko 20 zemalja sveta i do sada je investirao u oko 250 kompanija i upravlja kapitalom od preko pola milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: