Visina duga posledica slabljenja $

"Spoljni dug Srbije poslednjeg dana oktobra iznosio je 24,4 milijarde USD, što je u velikoj meri posledica slabljenja dolara".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2007.

09:45

Default images

Saradnik Privredne komore Srbije Goran Nikolić izjavio je Tanjugu i da je u prvih deset meseci spoljni dug porastao za 4,8 milijardi dolara, odnosno oko dve milijarde evra podsetivši da je najveći deo duga Srbije - oko tri četvrtine, u evrima.

Posmatrano u dolarima spoljni dug je od januara do oktobra porastao 24,5 odsto, ali gledano u evrima 13,5 odsto, tako da se ne može reći da je zaduživanje Srbije u ovoj godini alarmantno, napomenuo je on.

Nikolić je naveo i da je u oktobru spoljni dug porastao 1,2 milijarde dolara, odnosno nešto preko pola milijarde evra.

On je naglasio da je posmatrano prema udelu duga u bruto domaćem proizvodu i odnosu duga prema izvozu robe i usluga Srbija srednje zadužena zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: