Za KiM preko 6 milijardi iz budžeta

Srbija će za Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i Fondu za južnu pokrajinu iz budžeta za 2008. izdvojiti 6,04 milijarde dinara

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2007.

09:02

Default images

Resorno ministarstvo će, prema predlogu budžeta, dobiti 5,84 milijarde, dok su za Fond za Kosovo i Metohiju predviđena sredstva iz sopstvenih prihoda, u iznosu od 200 miliona dinara.

Najveći izdaci u okviru Ministarstva predstavljaće plate, dodaci i naknade zaposlenima i to u iznosu od 119,19 miliona dinara, za transvere ostalim nivoima vlasti biće izdvojeno 4,27 milijardi dinara, a za socijalne doprinose na teret poslodavca 21,3 miliona dinara.

Iz bužeta Ministarstva za Kosovo i Metohiju 900 miliona dinara će biti izdvojeno za naknade za socijalnu zaštitu iz budžeta, 130 miliona za dotacije nevladinim organizacijama, 22,1 milion je predviđeno za stalne troškove, 20 miliona za troškove putovanja i po 45 miliona dinara za usluge po ugovoru i specijalizovane usluge.

U okviru Fonda za Kosovo i Metohiju predviđena su sredstva u iznosu od 107,3 miliona dinara za naknade za socijalnu zaštitu, 88 miliona za transfere ostalim nivoima vlasti, 2,5 miliona dinara za dotacije nevladinim organizacijama i 2,2 miliona dinara za troškove putovanja.

Najveći deo sredstava koji se iz budžeta izdvaja za Ministarstvo za Kosovo i Metohiju namenjen je za isplatu plata lokalnoj samoupravi, civilnoj zaštiti, za materijalne troškove za škole, tekuće transfere za pokrajinu, kao i za kapitalne investicije, a to se pre svega odnosi na obnovu i rekonstrukciju objekata Srpske pravoslavne crkve.

Takođe su obezbeđena sredstva i za naknade za invalidnost, za decu i porodicu, jednokratnu pomoć ugroženom stanovništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: