Uskoro nacrt izmena Zakona o HoV

Nacrt hitnih izmena Zakona o hartijama od vrednosti bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2007.

08:40

Default images

Izmene zakona su segment reformi koje treba da dovedu do produbljivanja srpskog tržišta hartija od vrednosti, koje je sada plitko, rekao je državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić na panelu o berzama u okviru foruma Finansijske usluge u jugoistočnoj Evropi u organizaciji medijske grupe Ekonomist.

Tržišni akteri i stručnjaci postigli su saglasnost o desetak potrebnih izmena, koje se odnose između ostalog na proširenje definicije inicijalne i sekundarne javne ponude, metod "buk bildinga" (book building) kojim se utvrđuje cena za javne ponude i obaveze finansijskog izveštavanja.

U planu je donošenje Zakona o sekjuritizaciji, koja će omogućiti pretvaranje bankarskog duga u hartije od vrednosti i pojavu novih dugovnih hartija na srpskom tržištu, podsetio je ilić.

Ministarstvo finansija započelo je osnivanje radne grupe u čiji sastav će ući stručnjaci finansijskih institucijja i međunarodni donatori, a čiji zadatak će biti da razvija tržište državnih, korporativnih i municipalnih obveznica, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: