Verano spreman za sanaciju RKB

Kompanija "Verano Motors" tvrdi da je spremna za završetak kupovine Robnih kuća Beograd.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

19:27

Default images

Kompanija "Verano Motors" je saopštila da je Komisiji za zaštitu konkurencije dostavila svu traženu dodatnu dokumentaciju i da sada očekuje njeno pozitivno rešenje.

Komisija za zaštitu konkurencije zatražila je od "Verano motorsa" da dostavi podatke o poslovnom odnosu te firme i grčke "Marfin grupacije" koja je najavila učestvovanje u finansiranju kupovine tog trgovinskog lanca.

"Verano motors" je podsetio da rok za izdavanje rešenja Komisije, a koje se odnosi na (ne)odobravanje koncentracije kapitala, iznosi maksimalno 120 dana od dana podnošenja dokumentacije, mada se u toj kompaniji nadaju da će pozitivna odluka Komisije stići i ranije.

”Spremni smo za završetak kupovine Robnih kuća. Komisiji su dostavljena sva dokumenta i nadamo se što skorijem rešenju. Nakon njihove, verujemo pozitivne odluke, spremni smo da sledeći dan uplatimo izlicitiranu sumu od 360 miliona evra kako bi što pre počeli sa realizacijom našeg investicionog plana za Robne kuće", izjavio je potpredsednik kompanije "Verano" Krsta Sandić i dodao da je toj kompaniji u interesu da što pre krene sa realizacijom.

Kompanija "Verano motors" kupila je Robne kuće Beograd na javnom nadmetanju 29. oktobra tako što je u konkurenciji od preostalih devet zainteresovanih kupaca izlicitirala najveću cenu od 360 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: