Struja skuplja od januara?

Cena struje u Srbiji biće povećana početkom 2008, izjavio je FoNetu predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Jeroslav Živanić

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

10:17

Default images

On je rekao da je u ponedeljak potpisao odluku o povećanju cene električne energije u proseku za 4,6 odsto za sve korisnike i da će se primenjivati od početka naredne godine, tačnije od januara.

Prema rečima Živanića, Vlada Srbije bi na nekoj od narednih sednica trebalo da prihvati ili da odbaci novu cenu.

Zahtev Upravnog odbora EPS, pre konačne odluke Vlade, razmatraće skupštinski Odbor za privredu i finansije.

Odluku o poskupljenju struje Upravni odbor Ekektroprivrede Srbije usvojio je 12. novembra, kada je od ministarstva rudarstva i energetike zatraženo povećenje cene u iznosu od 5,8 odsto.

"EPS je ušao u velike projekte i te projekte finansira sam. Procenili smo da je cena električne energije, koja je ispod četiri evrocenta po kilovatsatu, niska, pa je 5,6 realna cena koja bi pokrila te troškove naših ulaganja u poslove revitalizacije", rekao je Živanić.

Struja u Srbiji, poslednji put je poskupela u maju i to u proseku 15 odsto za sve kategorije potrošača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: