Država prodaje četiri banke u 2008.

Država će u 2008. ponuditi na prodaju četiri banke u kojima ima većinsko vlasništvo, kaže Mirko Cvetković.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

10:34

Default images

Ministar finansija Mirko Cvetković je na okruglom stolu o finansijskim uslugama u jugoistočnoj Evropi najavio da će Srpska, Pančevačka i Kredi banka biti ponuđene na prodaju tenderom dok će se za Poštansku štedionicu tražiti profesionalni investitor.

On navodi da nije sigurno da će Poštanska štedionica biti prodata u sledećoj godini, jer je godinu dana kratak rok za njeno restrukturiranje kroz uključivanje strateškog investitora.

Prema Cvetkovićevim rečima, država je odustala od spajanja Poštanske štedionice i Srpske banke.

Ministar finansija je rekao da će strategija privatizacije Komercijalne i Čačanske banke biti dogovorena sa investitorima sa kojima država ima većinski udeo u te dve banke.

On je naveo da postoji interesovanje za kupovinu banaka sa državnim kapitalom i ocenio da bi dodeljivanje grinfild licenci u bankarskom sektoru imalo negativan uticaj i dovelo do propadanja nekih banaka.

Država nema interesa ni da zadrži vlasništvo u bankama u kojima ima manjinski udeo, rekao je Cvetkovići dodao da je samo pitanje trenutka kada će ih ponuditi na prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: