Radnici Telekoma održali štrajk

Zaposleni u Telekomu Srbije održali su štrajk upozorenja nezadovoljni Predlogom zakona o besplatnoj podeli akcija JP.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

09:26

Default images

Sindikati javnih preduzeća (JP), članovi Konfederacije slobodnih sindikata najavili su da će početi generalne štrajkove ako Vlada Srbije usvoji koncept privatizacije i podele besplatnih akcija koji je predložilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Presednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović rekao je agenciji Beta da su zaposleni od 12.00 do 13.00 izašli sa radnih mesta i obustavili rad na svim korisničkim servisima osim za hitne slučajeve.

Joksimović, koji je i član predsedništva Konfederacije slobodnih sindikata, najavio je da će predstavnici tog udruženja koje okuplja 80 odsto zaposlenih u javnim preduzećima sutra nastaviti pregovore sa Ministarstvom ekonomije o izmeni načina podele besplatnih akcija.

Ministarstvo je predložilo da se građanima podeli 15 odsto akcija javnih preduzeća, a da zaposleni u tim kompanijama dobiju 2,5 odsto akcija, odnosno 200 evra po godini radnog staža.

Joksimović je istakao da sindikati zahtevaju da se i kod podele akcija građanima uvede kriterijum radnog staža i da zaposleni u javnim preduzećima dobiju po 200 evra akcija za svaku godinu rada, ali na osnovu trenutne vrednosti preduzeća.

"Ukoliko ne bude postignut dogovor, zaposleni u javnim preduzećima su spremni da započnu generalni štrajk", naveo je on.

Kako je ranije najavila Konfederacija slobodnih sindikata, zaposleni u Elektroprivredi Srbije jednočasovni štrajk upozorenja održaće sutra od osam do devet časova.

Konfederacija traži od Vlade nastavak socijalnog dijaloga o privatizaciji državnih preduzeća i drugih zahteva zaposlenih u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: