"Očekivane investicije 2,5 mlrd. $"

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je da su očekivane investicije u Srbiju za ovu godinu 2,5 milijardi dolara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.11.2007.

09:15

Default images

Đelić je, na okruglom stolu o približavanju Srbije Evropskoj uniji (EU), rekao da je Vlada spremna da stranim investitorima "olakša poslovanje" i da očekuje da će godišnje investicije u Srbiju dostići cifru od tri milijarde dolara.

"Konstruktivnošću koju je iskazala u pregovorima o statusu Kosova Srbija je dokazala da je regionalni lider i da je 'opravdano omiljeno mesto' za inostrane investicije na zapadnom Balkanu", rekao je Đelić.

Potpredsednik Vlade je naveo da su najveći problemi Srbije nezaposlenost od 20,8 odsto i deficit tekućeg platnog bilansa od 17,3 odsto BDP i dodao da je cilj smanjenje deficita na 11,7 odsto.

Đelić je podsetio da predstoji privatizacija najvećih preduzeća u Srbiji, Elektroprivrede Srbije, Naftne industrije Srbije i Telekoma, i da se od tih privatizacija očekuje "najveći profit za zemlju".

Na okruglom stolu o približavanju Srbije EU, koju šestu godinu za redom organizuje britanski Ekonomist (Economist), učesnici će i danas razgovarati o dugoročnim ekonomskim perspektivama Srbije, poboljšanju poslovne klime, privatizaciji, reformama i približavanju EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: