Državne akcije C marketa na berzi?

Agencija za privatizaciju stopirala je aukcijsku prodaju C marketa i državni paket akcija prodaće na berzi, saznaje B92.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2007.

09:57

Default images

Kako navode izvori B92, ta odluka je doneta da bi se sprečila svaka politizacija. Agencija za privatizaciju je prethodno za 21. decembar zakazala aukciju za prodaju državnog paketa akcija, a kritikujući tu prodaju, ekonomisti su zaključili da bi država zbog male ponuđene cene od 46 evra po akciji bila na šteti.

Sadašnji vlasnik C Marketa, Miroslav Mišković, pre dve godine je većinski paket platio po ceni od 300 evra po jednoj akciji.

Delti dostavljeno rešenje Komisije za zaštitu konkurencije

Komisija za zaštitu konkurencije dostavila je kompaniji Delta rešenje kojim se odbija spajanje »C marketa« s trgovinskim lancem te kompanije, potvrdila je predsednica Komisije Dijana Bajalović-Marković.

Komisija je utvrdila da je kompanija Delta uključivanjem C marketa u svoj trgovinski lanac stekla monopolsku poziciju u Beogradu.

Delta ima mogućnost žalbe, ali čak i da žalba bude odbijena, ta kompanija ne može biti kažnjena jer Komisija nije ovlašćena da izriče kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: