Ilirika JIE: Poziv za upis jedinica

Investicioni fond Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) sutra počinje javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2007.

09:33

Default images

Iz Društva za upravljanje investicionim fondovima Ilirika DZU je saopšteno da će javni poziv za upis investicionih jedinica tog otvorenog investicionog fonda trajati do 21. decembra.

Početna vrednost investicione jedinice na dan organizovanja Fonda iznosi hiljadu dinara, a minimalni ulog je jedna investiciona jedinica uvećana za vrednost naknade za kupovinu.

Otvoreni investicioni fond Ilirika JIE kao fond rasta vrednosti imovine, ulagaće najmanje 75 odsto svoje imovine u akcije. Sredstva fonda će se investirati prvenstveno na tržištu kapitala u Srbiji, kao i na tržištima kapitala u okruženju koja imaju visok potencijal rasta u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Ilirika JIE namenjen je svim ulagačima, fizičkim i pravnim, kao i domaćim i stranim licima, koji želi ostvarenje visokog prinosa ulaganjem u diversifikovani portfolio.

U saoštenju sa kaže i da „navedena strategija ulaganja sadrži veći nivo rizika od fondova prihoda, balansiranih fondova i fondova očuvanja vrednosti imovine, ali ujedno i niži nivo rizika od nediversifikovanog pojedinačnog ulaganja na tržištu kapitala“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: