Sindikat NIS-a odbio i novi predlog

Samostalni sindikat NIS-a i sindikati svih preduzeća iz oblasti energetike i petrohemije odbili su Dinkićev predlog.

Izvor: Beta

Utorak, 27.11.2007.

18:30

Default images

Predsednik Samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije Veljko Milošević izjavio je da je taj sindikat protiv predloga ministara ekonomije Mlađana Dinkića o podeli besplatnih akcija javnih preduzeća, kao i da ne prihvata predloženi koncept većinske privatizacije Naftne industrije Srbije.

Reprezentativni sindikati naftne i gasne privrede Srbije se zalažu za privatizaciju NIS-a prema ranije usvojenoj strategiji privatizacije te kompanije, kao i da se podela besplatnih akcija obavi po sadašnjem Zakonu o privatizaciji, naveo je on.

Milošević je demantovao informacije da je taj sindikat "na pragu dogovora sa Dinkićem oko modela besplatne podele akcija građanima".

Prema njegovim rečima, juče su sa Dinkićem pregovarali predstavnici Konfederacije slobodnih sindikata javnih preduzeća i u tim razgovorima nisu bili uključeni predstavnici samostalnog sindikata radnika energetike i petrohemije Srbije.

Milošević je najavio i da će Samostalni sindikat radnika energetike i petrohemije u petak, 30. novembra od 12.00 do 13.00 održati jednočasovni štrajk upozorenja. U tom periodu će biti zatvorene benzinske pumpe u Srbiji, a biće prekinuto otpremanje derivata i sirove nafte u rafinerijama.

Konfederacija slobodnih sindikata javnih preduzeća saopštila je u ponedeljak da je u razgovorima sa Dinkićem otvorena mogućnost ostvarivanja zahteva sindikata oko podele besplatih akcija javnih preduzeća.

Pravo na besplatne akcije po modelu koji predlaže Dinkić imaće svi punoletni građani koji su napunili 18 godina do 31. decembra ove godine, a nisu ostvarili pravo na besplatne akcije po osnovu prethodnih propisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: