"Impol Seval":34 mil. € investicija

Slovenački "Impol", vlasnik Valjaonice aluminijuma u Sevojnu kod Užica, je investirao u tu fabriku do sada 34 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.10.2007.

15:02

Default images

To je tri puta više od obaveza koje je imala po kupoprodajnom ugovoru kompanija iz Slovenske Bistrice koja je pre pet godina postala većinski vlasnik Valjaonice, saopštio je predsednik uprave "Impol Sevala" Jernej Čokl.

Govoreći na svečanosti povodom 32 godine rada valjaonice i pet godina od privatizacije, on je ocenio da je "Impol Seval verovatno danas u Srbiji najbolja firma čiji su vlasnici Slovenci".

Direktor valjaonice Ninko Tešić je naglasio da je u tom preduzeću, zahvaljujući investicionim ulaganjima, proširen proizvodni asortiman i petostruko povećana proizvodnja u odnosu na period pre privatizacije, dok je produktivnost rada veća 8,1 puta.

Kompanija iz Sevojna oko 95 odsto proizvodnje plasira na zapadnoevropsko trržište, a vrednost izvoza za devet meseci ove godine iznosila je 52,9 miliona evra, po čemu je ova firma, kako je istaknuto, jedan od vodećih izvoznika u Srbiji.

Agencija za privatizaciju i ovlasćeni revizori konstatovali su da je "Impol Seval" ispunio sve novčane i druge obaveze iz socijalnog programa, a u firmi je ostalo 740 radnika, čija je prosečna mesečna neto zarada u proteklom devetomesečnom periodu bila 34 hiljade dinara.

"U toku je definisanje strategije razvoja valjaonice za period od 2008. do 2012. godine, kao i izrada analize mogućnosti plasmana proizvoda, koja će biti osnovica za donošenje odluke da li prvo ići na proširenje kapaciteta hladne valjaonice, ili na izgradnju novih kapaciteta za proizvodnju vučenih i presovanih proizvoda, što će odrediti naredna investiciona ulaganja", najavio je Tešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: