Komisija dala dozvolu za Citadel

Društvo za upravljanje investicionim fondovima „Citadel Asset Management“ dobilo je dozvolu za rad.

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

13:05

Default images

Osnivač društva „Citadel Asset Management“, koje je 25. oktobra dobilo dozvolu od Komisije za hartije od vrednosti, je beogradska brokersko-dilerska kuća „Citadel Securities“, članica Citadel grupe.

Osnivanjem Društva za upravljanje investicionim fondovima, grupa Citadel je nastavila sa unapređenjem svojih aktivnosti i stvaranjem uslova za razvoj novih investicionih usluga, saopštila je ta kompanija.

Dobijanjem licence Komisije za hartije od vrednosti, Citadel grupa je postala prva finansijska institucija u Srbiji sa objedinjenom ponudom usluga po ugledu na najveće svetske investicione banke.

U saopštenju se navodi da će novoosnovano Društvo za upravljanje investicionim fondovima podneti uskoro dokumentaciju za osnivanje prvog investicionog fonda. Inače, strateško opredeljenje Društva je da razgrana svoju ponudu, formiranjem više tipova investicionih fondova.

Citadel grupa je osnovana 2001. godine i u svom sastavu ima četiri društva: „Citadel Securities“, „Citadel Financial Advisory“, „Citadel Real Estate“ i novoosnovani „Citadel Asset Management“. Osnovne aktivnosti grupe su investiciono savetovanje, brokersko-dilerski poslovi i savetovanje u poslovima sa nekretninama, a od sada i upravljanje investicionim fondovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: