Dug Nemačkoj u investicije u Srbiji

Nemačka vlada odlučila je da sumu od 17 miliona evra, koju Srbija duguje toj zemlji, Beograd upotrebi za razvojne projekte.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2007.

09:32

Default images

"Veoma lepa vest jeste to što je Nemačka odlučila da 17 miliona evra našeg duga, koje bi po ugovoru trebalo da vratimo u nemački budžet, ustvari upotrebimo za projekte vezane za održivi razvoj i ekologiju u našoj zemlji", izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić posle sastanka sa državnim sekretarom u Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj Karim Kortman.

Đelić je naglasio da je to ministarstvo u poslednjih sedam godina najveći pojedinačni donator našoj zemlji kroz bespovratnu pomoć i nekomercijalne zajmove i da je Srbija od tog ministarstva do sada dobila ukupno 450 miliona evra.

Potpredsednik Vlade Srbije istakao je tom prilikom da je Srbija konstruktivna u pregovorima o budućem statusu Kosova, ali ima "crvenu liniju" koju neće preći, a to je nezavisnost Kosova i Metohije."

Prema njegovim rečima, Srbija nudi da Kosovo ima sopstvenu poresku i monetarnu politiku, pristup međunarodnim finansijskim organizacijama, da ima predstavništva u domenu ekonomije i kulture i da ima sopstveni put u pregovorima sa Evropskom unijom. Beograd, međutim, ne može da dozvoli da se zadire u njen teritorijalni integritet i da se pojavi nova država u teritoriji demokratske i mirne Srbije, naglasio je on, dodajući da je kompromis moguć i da je potrebno naći jedno originalno rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: