Imorent počeo poslovanje u Srbiji

Austrijska kompanija za lizing i nekretnine Imorent (Immorent), objavila je da počinje sa radom u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 24.10.2007.

15:39

Default images

Kompanija, koja je deo Erste banka grupe, je najavila i da će do kraja godine u srpsko tržište uložiti 50 miliona evra. Izvršni direktor Imorent Beograd Aleksandar Petric kaže da su za 2008. u planu ulaganja od 100 miliona evra, prvenstveno u razvoj tržnih i tehnnoloških centara, ali i u stambeni i poslovni prostor i turističke objekte.

"Spremni smo da pomognemo i finansiranje infrastrukture, odnosno izgradnju puteva i železnica u Srbiji i to samostalno ili kroz partnerstvo sa srpskim firmama", rekao je Petric i dodao da to ulazi u oblast lizinga javnih ustanova.

Prema njegovim rečima, tržište Srbije ima veliki potencijal za poslovanje lizingom nekretnina, a kompanija Imorent će svoje poslovanje u početku fokusirati na Beograd, a potom i na Novi Sad i Niš.

Govoreći o tržištu nekretnina u Srbiji, on je kazao da je godišnji potencijal poslovnog prostora u Beogradu, koji može da se iskoristi oko milion metara kvadratnih i da bi tim tempom za deset godina Beograd dostigao nivo Beča. Kako je rekao, u oblasti tržnih centara Beograd ima deset puta više potencijala, nego što ih ima sada.

"Imorent klijentima nudi idejno projektovanje, preko finansiranja projekata, pa do upravljanja u projektovanju i građenju i rukovođenje nekretninom", rekao je Petric.

Kompanija Imorent je osnovana 1970. godine u Austriji, prisutna je u 12 zemalja u Evropi i finansirala je više od tri hiljade projekata ukupne vrednosti 4,4 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: