AOL ukida 20 odsto radnih mesta

Internet portal AOL (America Online) će ukinuti 20 odsto radnih mesta širom sveta, kako bi preusmerila svoje poslovanje.

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2007.

19:32

Default images

Kompanija AOL, koji pripada američkoj medijskoj grupaciji "Tajm Vorner" (Time Warner), objavila je da će ukinuti oko 2 hiljade radnih mesta širom sveta, što je oko 20 odsto, kako bi preusmerila poslovanje na tržište "onlajn" reklama.

U SAD će biti ukinuto 1,2 hiljade radnih mesta, navedeno je u saopštenju, uz podsećanje da je pre godinu dana AOL promenio model poslovanja učinivši pristup svom sajtu aol.com besplatnim, tako da se više ne finansira od pretplata, već isključivo od reklama.

AOL je objavio da će pre svega biti ukinuta radna mesta u odeljenjima za Internet, programiranje i proizvodnju, što će omogućiti povećanje ulaganja u poslove koji su u ekspanziji.

AOL je istakao i da je upotreba njegovih sajtova - aol.com, "Njuz" (News), "Fud" (Food), "Mani&Fajnens" (Money & Finance), "Muvifoun" (Moviefone), "MepKvest" (MapQuest) i drugi - u porastu i da će kompanija ove godine oformiti ogranke u još sedam zemalja, tako da će njeno međunarodno prisustvo do kraja 2008. godine obuhvatiti ukupno 30 država.

"Naš cilj je da proizvedemo najsofisticiraniju i najširu reklamnu mrežu", rekao je generalni direktor AOL-a Rendi Falko (Randy Falco).

Analitičari smatraju a će se tržište Internet reklama u svetu povećati za skoro 20 odsto u 2007. godini, što je nešto manji godišnji rast od onog koji je ostvarivan poslednih godina, a iznosio je 30 odsto.

Kompaniju AOL, koja se nalazi na četvrtom mestu u svetu po posećenosti svojih stranica - posle trija domaćih konkurenata "Gugla" (Google), "Jahua" (Yahoo) i "Majkrosofta" (Microsoft) - i to pre svega zahvaljujući popularnosti svoje usluge za elektronsku poštu, je poslednjih godina na tržištu Internet reklama pretekao posebno "Gugl", koji je osvojio oko 30 odsto tog tržišta, a potom i "Jahu" s udelom od oko 20 odsto, prenela je agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: