Pepsi: Nova fabrika u Rusiji

Kompanija "PepsiCo" počela je izgradnju fabrike čipsa u ruskom gradu Azov u koju će uložiti 170 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.10.2007.

08:56

Default images

Fabrika će 2009. godine početi proizvodnju "grickalica" marke "lejs" (lays) i "čitos" (cheetos), a čitav asortiman obuhvataće joj više od 80 artikala. Pretpostavlja se da će nova fabrika zapošljavati prvobitno 350 radnika, a do 2011. godine broj zaposlenih bi trebalo da bude utrostručen, prenosi Interfaks.

Ovo će biti druga fabrika "PeppsiCo" za proizvodnju čipsa u Rusiji, pored fabrike u Kaširu (Moskovska oblast) izgrađene 2002. godine uz investicije od 52 miliona dolara.

Izgradnja fabrike u Rostovskoj oblasti je drugi projekat koji kompanija "Pepsi" realizuje u Rusiji ove godine. Proletos je počela izgradnja fabrike vode u Domnodedovu (Moksovska oblast) kapaciteta dve milijarde litara godišnje.

Na ruskom tržištu "Pepsi" je prisutan od 1974. godine i trenutno poseduje šest fabrika, među kojima su "Frito lej" (Lay) koja proizvodi 40 hiljada tona čipsa marke "čitos i "lejs".

Čips je najprodavanija slana grickalica u Rusiji, a na njega otpada 35,6 odsto prodaje po količini i 46,4 odsto po vrednosti prodaje ovih prehrambenih artikala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: