Prodaja Nortern Roka

Nortern Rok (Northern Rock) je najavio nastavak razgovora sa potencijalnim kupcima iako su pregovori još uvek u ranoj fazi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2007.

14:49

Default images

Do izjave je došlo nakon što je konzorcijum predvođen Ričard Brensonom ispred Virgin Grupe najavio preuzimanje kontrole nad bankom.

Prošlog meseca ta banka je tražila hitnu emisiju novca od Centralne banke Velike Britanije (Bank of England). Banka je zapala u krizu likvidnosti kao rezultat globalnog kreditnog kraha. Analitičari su, nakon što su uplašene štediše te banke u redovima čekale da podignu svoje uloge, ocenili da će zbog takve reakcije klijenata i narušene reputacije, banka gotovo sigurno biti prodata nekoj većoj banci.

Po planovima Virgin Grupe za preuzimanje, Nortern Rok bi zadržala svoj listing na berzi, ali bi se vodila pod nazivom Virgin Money.

Ričard Brenson je napravio konzorcijum američkih i azijskih investitora, uključujući osiguranje AIG, koje bi većinski preuzelo akcije problematične banke. Po planu, konzorcijum planira da uloži veliku sumu u banku i pritom garantuje posao za šest hiljada zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: