Rusija: Volvo gradi fabriku kamiona

Švedski automobilski koncern "Volvo" planira da investira 100 miliona evra u izgradnju fabrike kamiona u ruskom gradu Kaluga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2007.

09:10

Default images

Ekonomski savetnik švedske ambasade u Moskvi Stefan Gulgren je precizirao da će planirani obim proizvodnje nove fabrike biti oko 15 hiljada kamiona godišnje, preneo je Itar-Tas.

Ruske regije su za švedske poslovne krugove sve interesantnije iz više razloga - prvenstveno zbog neverovatno visokih cena zemljista u Moskvi, tako da se poslovanje tu ne isplati, a zatim i zbog činjenice da se u regionima lakše dolazi do radne snage, objasnio je on.

Kao najperspektivnije ruske regije za ulaganje, Švedska izdvaja Tulsku i Jaroslavsku oblast, koje se graniče sa Moskovskom, i Južni federalni okrug.

Bez obzira na uglavnom pozitivnu sliku švedskih investitora o ruskim regijama, strani biznis se u njima često sudara sa administrativnim problemima. Strance najviše pogađa činjenica da je u ruskoj provinciji teško dovesti gas i struju do proizvodnih kapaciteta, dok dobijanje neophodnih dokumenata nekad traje i više godina.

Švedska je zainteresovana da uveća robni promet sa Rusijom i poveća investicije, pre svega u drvnoprerađivačku industriju, rekao je Gulgren.

Godišnje Švedska od Rusijie kupuje oko tri milijarde kubnih metara oblica, za 82 milijarde evra, čime podmiruje oko 20 odsto ukupnih potreba svoje drvne industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: