Todorović kupio lanac trafika u CG

Italijanska kompanija Ćerere, vlasništvo Miljana Todorovića, kupila je najveći lanac maloprodajnih objekata u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2007.

13:02

Default images

Kompletna transakcija kupovine objekata koji je kontrolisao nikšićki Knjaz - Štampe, Štampa plusa, Trgopresa i Srne, je vredna više od sedam miliona evra, a Ćerere će preko četiri firme koje je kupio imati više od 200 maloprodajnih objekata u Crnoj Gori, što je većinski udeo na tržištu.

Štampa, Štampa plus, Trgopres i Srna zajedno predstavljaju najznačajnije distributere dnevne štampe, cigareta i druge komercijalne robe u Crnoj Gori, zbog čega je za njihovu kupovinu u regionu vladalo veliko interesovanje investitora, među kojima su bili i TDR iz Hrvatske i beogradska Futura.

Podgoričke "Vijesti" saznaju da će kompanija Miljana Todorovića, koja je i jedan od akcionara Hipotekarne banke, za partnera u Crnoj Gori imati Agrokor, najveću privatnu kompaniju u Hrvatskoj koja je i vlasnik Tiska, vodećeg lanca maloprodaje u Hrvatskoj.

Todorović je u Crnu Goru već uveo italijanski Đenerali, jednu od najvećih finansijskih grupacija u Evropi, koja je preko svoje investicione kompanije Flandria akcionar u Hipotekarnoj banci. Takođe, Đenerali i Todorović su zajednički akcionari, pored ostalog, i u Podravskoj banci.

Osim Đeneralija, Todorović je u Crnoj Gori za partnere doveo i bankarske porodice Gorgoni i Montinari koje su akcionari Hipotekarne i Atlasmont banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: