Rajfajzen izdaje nove akcije

Uprava Rajfajzen holdinga odlučila je da poveća kapital iz odobrenog kapitala kroz izdavanje do 11.897.500 novih akcija.

Izvor: business.hr

Utorak, 18.09.2007.

08:21

Default images

Izdavanjem novih akcija Rajfajzen (Raiffeisen International Bank) će povećati akcionarski kapital sa sadašnjih 435.448.500 evra za do 8,33 odsto odnosno do 471.735.875 evra.

Sadašnji akcionari će imati pravo na upis jedne nove akcije za svakih dvanaest akcija koje poseduju. Akcije za koje ne bude izraženo pravo upisa ponudiće se putem javne ponude stanovništvu i institucionalnim ulagačima u Austriji, kao i putem privatnih ponuda institucionalnim ulagačima izvan Austrije. Period upisa i ponude počeće 19. septembra, a očekuje se da će završiti oko 3. oktobra.

Uprava društva postavila je maksimalnu cenu upisa i ponude na 120 evra za akciju. Završna cena upisa i ponude kao i konačni broj novih akcija odrediće se u proceduri zatvaranja knjige upisa, a o njoj će se odlučiti i biće objavljena oko 3. oktobra.

U zavisnosti od konačne cene ponude i upisa, uz pretpostavku da će se prodati maksimalni broj ponuđenih akcija, volumen transakcije mogao bi biti otprilike 1,22 milijarda evra.

Ako transakcija protekne po planu, prvi dan trgovanja za nove akcije na Bečkoj berzi biće 5. oktobar 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: