BiH: Vlada stopirala privatizaciju

Vlada Federacije BiH stopirala je dalji proces privatizacije, sve dok parlament ne usvoji dokument o politici privatizacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

13:37

Default images

Premijer Nedžad Branković je nakon poslednje sednice vlade istakao da je razmatran izveštaj Agencije o privatizaciji u Federaciji za prvih šest meseci, nakon čega je doneta odluka da se nastave započete privatizacije, ali i da se ne pokreću nove dok parlament ne usvoji neophodni dokument.

Prema njegovim rečima, kada se utvrdi politika privatizacije, vlada i parlament doneće konačnu odluku o tome šta se od preostalog kapitala u Federaciji treba prodavati, a šta ne.

Vlada je takođe razmotrila izveštaj o stranim ulaganjima u Federaciji BIH u prošloj godini, prema kojem je uloženo oko 235,4 miliona konvertibilnih maraka, što je za 6,3 odsto manje nego 2005. godine.

Najveći investitori u Federaciji BIH prošle godine bile su kompanije iz Evrope, među kojima je samo iz Hrvatske došlo 31 odsto uloženog kapitala.

Prema očekivanjima Vlade, do kraja ove godine trebalo bi da se završi prodaja "Aluminija" i raspisani tenderi za prodaju delova "Krivaje" i KTK "Visoko", mostarskog "Hepoka" i Železare Zenica.

Vlada Federacije BiH ocenila je i da je okruženje za privatizaciju nepovoljno zbog nedovoljne pravne sigurnosti, nekonkurentnih ponuda i loše pripreme firmi za taj proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: