Početna cena za RTB Bor 340 mil. €

Tender za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" biti objavljen 31. avgusta, a početna cena će biti 340 miliona dolara.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

17:43

Default images

Početna cena je za oko 80 miliona dolara viša nego na prvom tenderu, dok će minimalne investicije biti 180 miliona dolara, što je tri puta više nego što je tada traženo, rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Dinkić u Boru na sastanku s predstavnicima poslovodstva i sindikata RTB-a.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, istakao da će taj nivo investicija obezbediti izgradnju potpuno nove topionice u Boru i zaštitu životne sredine u skladu sa evropskim standardima.

Dinkić je rekao da će predložiti Vladi Srbije da se najveći deo prihoda koji država ostvari od naplate potraživanja u privatizaciji RTB "Bor", uloži u razvoj borskog okruga, a posebno u izgradnju modernih saobraćajnica koje će povezati Bor sa Beogradom i drugim važnim putnim pravcima.

Ta ulaganja su u cilju privlačenja novih velikih investitora u istočnu Srbiju, istakao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: