Oko 1.070 radnika Matroza na birou

Kadrovska služba fabrike "Matroz" priprema radne knjižice za 1.070 radnika radi njihovog upućivanja na biro za zapošljavanje.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

11:17

Default images

"Stečajni upravnik fabrike celuloze i papira "Matroza", menadžer iz Novog Sada Predrag Stojković, kojeg je postavila Agencija za privatizaciju, ovlašćen je da sa biroa vrati u fabriku određeni broj radnika ukoliko za tim bude postojala potreba", objasnio je sekretar Samostalnog sindikata u tom preduzeću Gojko Pavlović.

On je naglasio da Samostalni sindikat "Matroza", koji ima status javnog preduzeća od republičkog značaja, i dalje traži da se zaposlenima u toj fabrici isplate stimulativne otpremnine od 250 evra po godini staža, kao i radnicima kragujevačkog preduzeća "Zastava zapošljavanje i obrazovanje", ali da je iz ministarstva ekonomije stiglo saopštenje da je reč o dva različita slučaja.

Od skupštine poverilaca "Matroza", koja će biti održana 24. septembra, u dobroj meri će zavisiti kako će dalje teći stečajni postupak i da li će početkom 2008. godine biti objavljen oglas za prodaju fabrike u celini ili po tehnološkim celinama, rekao je Pavlović.

Predsednik Opštinskog veća Saveza samostalnih sindikata Stevan Romakov je izjavio da je više domaćih i inostranih firmi zainteresovano za kupovinu "Matroza" iz stečaja, a pogotovo pogona za izradu celuloze, i za vraćanje na posao 300 do 350 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: