"Kuprom" ima rok do ponoći

Rumunska kompanija "Kuprom", koja je potpisala Ugovor o kupovini imovine RTB Bor trebalo bi da do ponoći dostavi bankarske garancije.

Izvor: Beta

Utorak, 24.04.2007.

16:55

Default images

Ukoliko "Kuprom" (Cuprom) to ne učini o sudbini privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor odlučivaće Ministarstvo privrede, rečeno je Beti u Agenciji za privatizaciju.

Agencija je ovoj kompaniji dala rok da do danas, u ponoć, dostavi bankarske garancije, ali je još nepoznato da li će se ukoliko "Kuprom to ne uradi" raspisati novi tender ili razgovor nastaviti sa drugoplasiranim "Ist Pointom".

Firma "Kuprom" je za kupovinu imovine RTB-a i eksploataciona prava ponudila 400 miliona dolara, 59,1 milion dolara više od drugoplasirane firme "Ist Point", čime je pobedila na tenderu za privatizaciju tog preduzeća, a potom predložila raskid ugovora.

Kako preciziraju u Agenciji, u Zakonu o privatizaciji nije definisano šta se radi u slučaju kada jedna firma potpiše kupoprodajni ugovor, a potom zatraži raskid, zbog čega će se, od Ministarstva privrede zatražiti tumačenje tog zakona.

Kako je novinarime rečeno u Ministarstvu rudarstva i energetike, o sudbini tendera odlučiće Odbor za nadzor i sprovođenje privatizacije RTB, koga čine ministri privrede, rudarstva i energetike, finansije, rada i zapošljavanja, ministar nauke i zaštite životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: