Danas otvaranje ponuda za BIP

Tenderska komisija za privatizaciju BIP-a počela je danas prvu sednicu na kojoj će otvoriti ponude koje su dostavljene na tender.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2007.

16:02

Default images

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu Beogradske industrije piva (BIP) istekao je 21. aprila, ali predstavnici Agencije nisu mogli da kažu koliko je ponuda dostavljeno.

Agencija za privatizaciju objavila je krajem janura tender za prodaju 51,9 odsto kapitala BIP-a koji je trebalo da bude zaključen 30. marta, ali je rok produžen na zahtev kandidovanih kupaca.

Prema ranijim navodima medija, dokumentaciju za učešće na tenderu otkupilo je petnaestak kompanija, među kojima su i slovenačka pivara Laško i partneri Merkatora - braća Rodić, preko Pivare MB.

Gostujući u emisiji Kažiprst B92 predsednik Udruženja za povraćaj imovine Bogdan Veljković, čija je porodica pre 1945. godine posedovala i 42 odsto kapitala tada Vajfertove pivare, osporio je udeo države u toj pivari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: