Pozitivno poslovanje "Knjaz Miloša"

"Knjaz Miloš" iz Aranđelovca ove godine će prvi put, nakon privatizacije 2005. godine, imati pozitivno poslovanje.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.04.2007.

14:24

Default images

Ove godine planira se investiranje od 15 miliona evra u tu kompaniju za proizvodnju mineralne vode i sokova, odnosno da se u marketing uloži 10 odsto prošlogodišnjih prihoda tog preduzeća, rekao je generalni direktor te kompanije Slobodan Petrović za najnoviji broj magazina "Biznis".

On je naveo da je nakon privatizacije u "Knjazu" zatečeno "25 miliona evra prikazanih dugova i oko osam miliona evra prikrivenih", te da su za dve godine ti dugovi sanirani.

U fabrici je pre privatizacije radilo 1.800 radnika, dok je sada zaposleno 950 ljudi, rekao je on, istakavši da je za saniranje te kompanije dato toliko para da su mogla da se kupe dva-tri preduzeća.

Prema njegovim rečima, vlasništvo u kompaniji se nije promenilo i i dalje je većinski vlasnik, "sa paketom od 58 odsto akcija ostao FPP Balkan limitid, a Denjub fuds grupa Holandija i Denjub fuds Beograd su vlasnici 38 odsto akcija".

Petrović je i generalni direktor predstavništva investicionog fonda Salford za Balkan koji poseduje holding Denjub fuds grupa, koji u svom sastavu ima i koncern zdrave hrane Bambi iz Požarevca, te beogradski Imlek, subotičku, zaječarsku, novosadsku i zemunsku mlekaru.

Prema njegovim rečima, i Imlek, koji je Salford kupio 2003. godine, će "po prvi put imati pozitivno poslovanje u 2007. godini".

U tu mlekaru planirano je da se investira oko 26 miliona evra ove godine, dodao je on.

Petrović je u intervjuu za magazin "Biznis" odbacio tvrdnje da je Denjub fuds grupa monopolista na srpskom tržištu mleka navodeći da u "industrijskoj preradi učestvuje sa 41 do 42 procenta", ali da je njen tržišni udeo u ukupnoj proizvodnji mleka "nepunih 30 odsto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: