Rok za HE Bajina Bašta ističe sutra

Rok za dostavu ponuda za učešće na tenderu za obnovu Hidroelektrane "Bajina Bašta", vrednu 46 miliona evra, ističe sutra.

Izvor: FoNet

Nedelja, 22.04.2007.

13:43

Default images

Za učešće na tenderu raspisanom 1. decembra 2006. godine interesovanje su do sada pokazali austrijski "Fojt-Simens" (Voith-Siemens), nemački "Vatek" (Vatech), švajcarske "ABB" i "Alstom", hrvatski "Končar" i rumunski "Ge energy".

Elektroprivreda Srbije (EPS) je ranije objavila da će obnova te hidroelektrane sa 30 miliona evra biti finansirana iz kredita nemačke Razvojne banke, dok bi ostatak uložio EPS.

Direktor Drinsko-limskih elektrana Vasilije Pavićević, u čijem sistemu je HE "Bajina Bašta", izjavio je ranije da bi revitalizacija prvog od četiri agregata mogla da počne 2009. godine.

Instalisana snaga agregata trebalo bi da bude povećana sa sadašnjih 92 na 100 megavata, što znači da će ukupna snaga elektrane biti za 40 megavata veća.

Tender za FAP do 1. maja

Broj radnika u FAP 2000. godine smanjen je za blizu 3.000 radnika
Priboj - Tender za privatizaciju Fabrike automobila FAP iz Priboja biće raspisan do prvomajskih praznika, saopštilo je poslovno rukovodstvo preduzeća, posle serije razgovora u Vladi Srbije i Agenciji za privatizaciju.

Po rečima Mirka Stojovića, generalnog direktora FAP-a, u ovom preduzeću uspešno je okončan proces restruktuiranja, a posle razgovora zaključeno je da u FAP treba smanjiti broj zaposlenih.

U tom preduzeću se najčešće pominje smanjenje broja sadašnjih 1.500 zaposlenih za još 500 radnika, uglavnom iz administrativnih službi.

Reprezentativni sindikati u preduzeću ne prihvataju smanjenje broja zaposlenih, posebno zbog vrlo teške socijalne situacije u Priboju u kome je FAP jedini nosilac razvoja.

U FAP je ovih dana ponovljen poziv radnicima koji žele da napuste preduzeće uz otpremninu od 200 evra po godini staža, a tokom minule godine na ovom spisku se našlo blizu 300 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: