NLB Nova penzija počeo sa radom

Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom "NLB Nova penzija" počelo je da prima uplate, čime je i zvanično počelo rad

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2007.

13:17

Default images

Plan fonda je da za tri godine oko dva odsto zaposlenih u Srbiji postanu njegovi članovi, kao i da prinos članova fonda bude dvostruko veći od godišnje inflacije, najavljeno je iz tog fonda.

Novac od uplata će biti investiran u najsigurnije hartije od vrednosti, od čega 65 odsto u vrednosne papire Narodne banke Srbije i Republike Srbije, hartije od vrednosti izdate uz garanciju države i međunarodnih finansijskih institucija.

To je šesti dobrovoljni penzijski fond sa dozvolom za rad Narodne banke Srbije, a osnovali su ga slovenačka Nova ljubljanska banka, Skupna pokojninska družba, novosadska NLB Kontinental banka i NLB LHB banka iz Beograda.

NLB Grupa posluje u Srbiji od 2003. godine, a njene članice su NLB LHB Banka, NLB Kontinental banka (Continental), NLB Lizing (Leasing), NLB Interfajnens (InterFinanz) i NLB Nova penzija.

NLB Grupa ukupno ima 57 članica, bilansnu sumu od 15 milijardi evra, tri miliona klijenata i zapošljava oko 8.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: