Akcije Karneksa i Džervina na berzi

Akcijski fond će 24. aprila na berzu izneti državni paket od 40,86 odsto akcija Industrije mesa Karneks iz Vrbasa.

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2007.

17:30

Default images

Kako se navodi u javnom pozivu objavljenom u listu Politika prodavaće se 666.936 akcija, odnosno 507.672 akcije Akcijskog fonda i 159.264 akcija Penzijsko-invalidskog fonda, kojima će se trgovati metodom minimalne cene, a početna cena na trgovanju biće 2.293 dinara.

Učesnik na aukciji moći će da bude domaće ili strano pravno ili fizičko lice koje najkasnije tri radna dana pre trgovanja dostavi Akcijskom fondu potvrdu da kod svoje banke ima izdvojen depozit u visini od 1,529 milijardi dinara.

Većinski vlasnik mesne industrije krajem prošle godine je postalo preduzeće Karneks Holdings kojim upravlja britanski fond Ašmor. Ašmor je kupio kontrolni paket od investicionog fonda Midland koji je avgusta 2003. godine preuzeo Karneks, pobedivši u berzanskom nadmetanju domaću kompaniju Sojaprotein.

Dostignuta cena bila je 1.103 dinara po akciji, odnosno vrednost paketa od 51 odsto akcijskog kapitala dostigla je sumu od oko 14,1 milion evra.

Knjaževački Džervin na berzi 24. aprila

Akcijski fond će 24. aprila na berzu izneti i državni paket od 70 odsto akcija poljoprivrednog kombinata Džervin (DZER) iz Knjaževca. Početna cena biće 50 dinara i trgovaće se metodom minimalne cene sa ukupno 70.373 akcija.

Učesnik na aukciji će moći da bude domaće ili strano pravno ili fizičko lice koje najkasnije tri radna dana pre trgovanja dostavi Akcijskom fondu potvrdu da kod svoje banke ima izdvojen depozit u visini od 3,5 miliona dinara. Džervin je u društvenom vlasništvu, a osnovni proizvodni program čine voćni sokovi, koncentrati, konzervirano voće i marmelada, kao i vino i druga alkoholna pića. Preduzeće se bavi i pružanjem usluga smrzavanja prehrambenih proizvoda, transportom roba, preradom i sterilnim pakovanjem voćnih sokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: