Opelova vozila iz Kragujevca?

Fabrika Zastava automobili i kompanija Dženeral motors potpisali su ugovor o proizvodnji jednog od modela Opela u Kragujevcu.

Izvor: FoNet

Utorak, 03.04.2007.

13:50

Default images

Ugovorom, koji bi trebalo da verifikuje Vlada Srbije, je predviđena proizvodnja Opelovog automobila i sličan je onom koji je kragujevačka fabrika potpisala sa italijanskim Fiatom o proizvodnji automobila Zastava 10, rekao je izvor agencije FoNet koji je želeo da ostane anoniman.

Dokument o zajedničkom aranžmanu Zastave i Dženeral motorsa dostavljen je na verifikaciju Vladi Srbije, a u Zastavinom menadžmentu nisu potvrdili, ali ni demantovali navode izvora FoNeta.

Kompanija Dženeral motors je potvrdila da su u toku pregovori sa Grupom Zastava -vozila o "potencijalnom uvozu i lokalnoj proizvodnji Opelovih vozila u Srbiji". Pošto su pregovori u toku bilo bi neprikladno da dajemo bilo kakve dalje komentare u ovom trenutku, navodi se u saopštenju beogradske kancelarije Dženeral motorsa.

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević je ranije izjavio da kragujevačka fabrika planira da do 2010. godine u svojim proizvodnim pogonima počne proizvodnju još dva modela evropskih automobilskih kompanija, ali nije precizirao o kojim je kompanijama reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: