Pomeren rok za prodaju BIP-a

Rok za dostavljanje ponuda za kupovinu BIP-a (BIPB) je produžen do 21. aprila, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2007.

13:52

Default images

Tender za prodaju BIP prvobitno je trebalo da bude zaključen 30. marta. U Agenciji kažu da nisu objavljivali izmenu javnog poziva, već su samo obaveštenje te vrste poslali kandidovanim kupcima, odnosno svima onima koji su otkupili tendersku dokumentaciju.

Takvo produženje rokova je, ističu u Agenciji, u skladu sa procedurom, a utvrđeno je na zahtev kandidovanih kupaca, na šta oni imaju pravo.

Nervoza raste među radnicima BIP-a, pa su prozvali ministra Bubala za nezakonitost u formiranju tenderske komisije. Uredbom, naime, u tenderskoj proceduri propisano je da član tenderske komisije ne moze biti niko ko ima makar i jednu akciju u tom preduzeću.

Ministar Bubalo je, ipak, iz redova zaposlenih u BIP-u u tendersku komisiju postavio predsednika sindikata Miodraga Radovanovića, koji ima akcije i Milojka Svojića, koji ne samo da ima akcije, već je, po njihovim navodima, deo konzorcijuma koji planira da se kandiduje za kupovinu BIP.

Inače, ljubljanski dnevnik Finance je prošle nedelje pisao o zainteresovanosti Pivare Laško za učešće na tenderu za privatizaciju Beogradske industrije piva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: