Akcije Politike porasle 300 odsto

Akcije beogradskog izdavačkog preduzeća Politika prvog dana trgovanja su porasle maksimalnih 300 odsto.

Izvor: Politika.co.yu, ac-broker.co.yu

Ponedeljak, 02.04.2007.

08:29

Default images

Akcije su dostigle cenu od 2.592 dinara, a promet je iznosio 44,3 miliona dinara. Od sutra dozvoljeni raspon fluktuiranja cene ove akcije iznosi 20 procenata ispod ili iznad cene predhodnog dana. Na berzi se danas prvi put našlo 3.578.844 akcija Politike kojima se trgovalo po početnoj ceni od 648 dinara po akciji.

Generalni direktor Politike a. d. Zoran Vacić izjavio je nekoliko dana pre izlaska kompanije na berzu da očekuje kontinuirani rast cena i ocenio da će kupovina ovih akcija biti dobra poslovna odluka. "Ja očekujem kontinuirani rast cena, kao posledicu činjenice da se preduzeće nalazi u mnogo boljem položaju nego ranije”, rekao je tada Vacić.

„Mali akcionari nemaju usaglašen stav o tome da li će prodavati akcije, svako pojedinačno radi šta misli da je za njega najbolje”, izjavio je predsednik Udruženja malih akcionara Politike Žarko Rakić i dodao da bi savet deoničarima mogao biti da sačekaju neko vreme, jer su dosadašnja iskustva pokazala da se cene u početku kolebaju pre nego što se ustale.

Prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti, najveći akcionari Politike su država sa 26,03 odsto akcija, Akcijski fond sa 24,13 odsto, Elektroprivreda sa 14,48 procenata akcija, Republički fond za PIO sa 4,93 odsto, Komercijalna banka sa 2,97 procenata, AIK Banka sa 2,08 odsto i PTT sa 1,22 odsto.

Politika ima udeo od 50 odsto u preduzeću „Politika novine i magazini”, čije vlasništvo deli sa nemačkim medijskim koncernom Vac, 51 odsto osnivačkog udela u RTV Politici i deset odsto u NIN-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: