Kruševac: Otvorena fabrika bicikala

Fabrika za proizvodnju bicikala preduzeća "Planet bike", u čiju je izgradnju uloženo oko 700.000 evra, svečano puštena u rad.

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2007.

21:43

Default images

Direktor firme "Planet bike" Đorđe Mirčić kazao je novinarima da u fabrici trenutno radi 60 radnika i izrazio očekivanje da će njihov broj rasti kada počne izvoz u zemlje Evropske unije.

Mirčić je kazao da "Planet bike" postoji od 2000. godine i da je fabrika iz Beograda preseljena u Kruševac zbog odgovarajućeg poslovnog prostora, nižih troškova i činjenice da se Kruševac nalazi u centru Srbije.

"U Beogradu nismo imali kontinuiranu proizvodnju, baš zbog nedostatka odgovarajućeg prostora, upošljavali smo uglavnom sezonske radnike, dok su radnici u Kruševcu u stalnom radnom odnosu, a proizvodnja teče u kontinuitetu", rekao je Mirčić.

Fabriku je svečano pustio u rad predsednik opštine Kruševac Dragan Azdejković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: