Otvorena zgrada Unika osiguranja

Osiguravajuća kuća Unika (Uniqa) u Srbiji je otvorila poslovnu zgradu u kojoj će se nalaziti direkcija te austrijske kompanije.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2007.

18:38

Default images

U poslovnu zgradu je uloženo devet miliona evra i to je prva velika investicija austrijske firme u Srbiji posle kupovine 80 odsto akcija Cepter osiguranja krajem prošle godine, rečeno je prilikom otvaranja zgrade.

U zgradi površine preko 5.700 kvadratnih metara, nalaziće se i direkcija Rajfajzen lizinga, koji je strateški partner Unike preko 30 godina, kao i poslovnice Unika osiguranja i Rajfajzen banke i restoran Tribeka. U zgradi će raditi preko 200 ljudi, od kojih polovina u Unika osiguranju.

Zgradu su svečano otvorili menadžer Beograda Bojan Stanojević i član borda direktora Unika grupe Andreas Brandšteter. Član odbora direktora Unika grupe Andreas Brandšteter je uručio predstavnicima UNICEF-a ček od 540 hiljada dinara, kao podršku za realizaciju programa "Škola bez nasilja" u novobeogradskim osnovnim školama "Đuro Strugar" i "Ratko Mitrović".

Unika je vodeća osiguravajuća kuća u Austriji, sa tradicijom od preko 140 godina, a prisutna je u još 19 zemalja centralne i istočne Evrope i ima više od 5,5 miliona klijenata. Prema preliminarnim podacima, Unika grupa je prošle godine ostvarila profit od 235 miliona evra pre oporezivanja, a ukupna vrednost zaključenih premija premašila je pet milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: