Profit Rajfajzena 28 miliona evra

Oliver Regl: Rajfajzen banka ostvarila je prošle godine profit od 28,7 miliona evra, što je rast od 38 odsto.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 29.03.2007.

18:31

Default images

"Ukupan broj klijenta povećan je za 36 odsto i na kraju prošle godine iznosio je 425.000", izjavio je predsednik izvršnog odbora te banke Oliver Regl, na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima u 2006. godini u Srbiji su otvorene 24 nove filijale, pa je godina završena sa 67 filijala, a do kraja ove godine u planu je da se taj broj poveća na 90.

Tržišni udeo Rajfajzen banke u Srbiji je 15 odsto, tvrdi Regl, dodavši da je prethodnu godinu obeležio rast depozita sa 409 na 548 miliona evra, što predstavlja rast od 34 odsto. Član izvršnog odbora banke, zadužen za odnose sa stanovništvom, Svetozar Šijačić izjavio je da su krediti stanovništva povećani sa 253 na 352 miliona evra.

Sektor za mala i srednja preduzeća i preduzetnike povećao je bazu klijenta na preko 17.500, a kreditni portfolio je premašio 144 milona evra, dodao je on.

Broj izdatih viza kartica na kraju prošle godine dostigao je broj od preko 357.000.

Prema rečima Šijačića, za 2007. godinu u planu je skraćivanje procedure za dobijanje kredita i uvodjenje obaveznog osiguranja za sve kredite.

Regl: Ekonomska situacija u Srbiji sve bolja

Oliver Regl ocenjuje makroekonomsku sitaciju u Srbiji kao "sve bolju" i da je "inflacija na dobrom nivou".

On tvrdi da se to što još nije formirana nova vlada nije odrazilo na makroekonomsku stabilnost, ali da je neophodno da Srbija što pre dobije stabilnu vlast.

Regl je izrazio nadu da neće doći do novih izbora jer bi to znatno usporilo privredna kretanja. "Zadatak nove vlade treba da bude kontrola investicija u Srbiji", kazao je on.

Ako Srbija sada dobije stabilnu vladu koja će razvijati ekonomiju, to će biti, kako je istakao, dobra baza da zajedno sa Evropskom unijom krene napred.

Prema njegovim rečima, Narodna banka ne može sama da se izbori sa inflacijom, već je potrebna i pomoć države. Regl je napomenuo da
očekuje i da će biti smanjene obavezne rezerve, koje su sada, prema njegovim rečima, na veoma visokom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: