Toplana na bioenergiju u Prokuplju

Slovačka kompanija Ekosol uložiće deset miliona evra u izgrdanju toplane na bioenergiju u opštini Prokuplje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.03.2007.

15:28

Default images

Odbornici Skupštine opštine Prokuplje su prihvatili inicijativu o izgradnji gradske toplane na bioenergiju, u koju će slovačka firma Ekosol uložiti deset miliona evra.

Kompletan projekat izgradnje dve toplane i cevovoda do svake institucije i stambenog objekta u opštini Prokuplje finansiraće Slovaci, a opština Prokuplje obezbedila je investitoru besplatno građevinsko zemljište.

Sa realizacijom projekta krenuće se početkom aprila, kada će biti i zvanično potpisan ugovor o gradnji između investitora i lokalne samouprave, a građani Prokuplja će već narednu sezonu, ako sve bude teklo po planu, dočekati sa toplovodom, tvrde investitori.

Predsednik opštine Prokuplje Vladimir Jovanović rekao je da će opštinski budžet zahvaljujući toplani biti rasterećen za 30 odsto, pošto se sada sve institucije i škole u opštini snabdevaju ogrevom iz opštinske kase.

Kada bude izgrađena, to će biti prva toplana na bioenergiju u ovom delu Evrope, a slovački investitori su, kako su rekli, spremni da sarađuju i sa drugim opštinama u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: