Kragujevčani odlaze na rad u Češku

Grupa od 19 kragujevačkih radnika, među kojima su i bivši radnici "Zastave", putuje za Češki grad Kutna Hora.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.03.2007.

08:40

Default images

Ti radnici, uglavnom varioci i metalostrugari, će šest meseci raditi u fabrici za proizvodnju presa i odlivaka ČKD.

Organizator ovog zapošljavanja je društvo "Zastava zapošljavanje i obrazovanje", koje je, zajedno sa fabrikom ČKD, obezbedilo radnicima pasoše sa besplatnom radnom vizom na godinu dana, kao i besplatnu autobusku kartu.

Kragujevčani će, prema ugovoru, u češkoj fabrici moći da zarade od 2,5 do četiri evra po radnom satu, odnosno mesečno oko 900 evra ukoliko rade 12 sati dnevno.

Radnici će, pored plate, imati obezbeđen smeštaj i po jedan obrok dnevno, kao i doškolovavanje i polaganje ispita za evropske sertifikate, a najbolji će dobiti mogućnost preseljenja porodice u Češku.

Na rad u Češku putuje osam radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje i 11 sa evidencije "Zastava zapošljavanje i obrazovanje" - društva koje je nastalo 2001. godine, kada je dekomponovan tadašnji holding "Zastava".

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje naglašavaju da interesovanja Kragujevčana za rad u inostranstvu ima još, i najavljuju uskoro još jednu ponudu za Češku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: