Cena akcija Putnika 4.000 dinara

Cena jedne akcije Putnika dostigla je četiri hiljade dinara i tako premašila ponudu Acione od 3.600 dinara za jednu akciju.

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2007.

18:03

Default images

Od 9. marta cena akcija Putnika bila je jednaka ceni iz ponude Acione, da bi prekjuče zabeležila skok od 11,11 odsto. Aciona je ponudila da za jednu akciju Putnika plati 3.600 dinara, a zainteresovani akcionari će moći da na ponudu odgovaraju do 2. aprila.

Predsednik Skupštine akcionara Putnika Darko Šuković je izjavio da je odluka države da odloži izjašnjavanje o tome da li će prihvatiti ponudu kompanije Aciona u najmanju ruku "zbunjujuća" za male akcionare i da se "akcionari dodatno zbunjuju, a država na taj način pokazuje da joj nije stalo do nas".

Prema njegovom mišljenju, skok cena akcija na berzi nije iznenađujući, jer Putnikova imovina više vredi od ponuđene cene za kapital tog preduzeća i dodao da očekuje da će vrednost akcija i dalje rasti jer, prema njegovoj proceni, jedna akcija Putnika vredi najmanje 150 evra. "Samo ostrvo Sveti Marko u Crnoj Gori vredi oko 150 miliona evra, jer je u potpunosti opremljeno infrastrukturom", objasnio je on. Šuković je kazao da će, ako se država odluči da poslednjeg dana važenja ponude Acione deponuje svoj paket od 70 odsto kapitala, nastati tehnički problem za male akcionare, jer su oni razasuti u Srbiji i neće imati vremena da ispostave svoje naloge.

Udruženje malih akcionara Putnika, ipak, smatra da je ruska kompanija Metropol, koja je preko svoje kiparske firme Aciona dala ponudu za preuzimanje srpskog tur-operatera, "ozbiljna firma sa dobrim namerama". Inače, indeks Beogradske berze BELEX15 koji čine najlikvidnije srpske kompanije, povećan je tokom današnjeg trgovanja za 2,90 odsto i trgovanje je završio na 2.647,56 poena, dok je indeks slobodnog berzanskog tržišta BELEXfm, uz rast od 2,38 odsto, dostigao 2.498,79 indeksnih poena i novi istorijski maksimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: