Trajal napušta hiljadu radnika

Trajal bi do kraja februara dobrovoljno trebalo da napusti hiljadu radnika, uz otpremnine od 260 evra po godini radnog staža.

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2007.

17:52

Default images

"Očekujemo da radnici, koji su se odlučili za odlazak iz fabrike i kojima je to odobreno, budu isplaćeni do kraja ovog meseca", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Trajal korporacije Milosav Vukojičić.

On je dodao da se za odlazak, od ukupno 3.400 zaposlenih, prijavila skoro polovina, a tako veliko interesovanje je objasnio strahovanjem radnika da će novi vlasnik, bugarska firma Brikel, smanjiti broj radnih mesta.

Na spisku od hiljadu radnika koji će napustiti Trajal su uglavnom radnici iz uprave i pred penzijom. "Među onima koji su želeli da odu bilo je i dosta proizvodnih radnika, ali svima njima odlazak nije odobren jer Trajal bez njih ne bi mogao da funkcioniše", kazao je Vukojičić i dodao da će radnicima u proizvodnji biti povećane plate.

Trajal korporacija je krajem prošle prodata Brikelu za 12,2 miliona evra, a kupac se obavezao da investira 25 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: