Prihod Delta M 1,5 mlrd. € u 2007.

Kompanija Delta M, koja posluje u sastavu Holdinga Delta, saopštila je da u ovoj godini planira prihod od 1,5 milijardi evra.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.02.2007.

16:47

Default images

To bi u poredjenju sa 2006. godinom bilo povećanje od 44 odsto, a planirano je i zapošljavanje još oko dve hiljade radnika, kao i ulaganje u zemlji i regionu od 409 miliona evra, izjavila je direktorka Delta M grupe Ivana Veselinović.

Plan je da u naredne tri godine Delta M investira preko milijardu evra u izgradnju 1,1 miliona kvadratnih metara objekata u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji.

U ovoj godini biće početo ulaganje od ukupno 90 miliona evra u širenje kompanije Delta M u Sarajevu, Banjaluci i Tirani, a planirana je i gradnja šoping molova i hipermarketa u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Najveći deo prihoda kompanije, od preko 70 odsto čini maloprodaja sa 410 objekata, agrar učestvuje sa preko 16 odsto, distribucija sa preko 11 odsto, a Delta M se sve više bavi i finasijskim uslugama i nekretninama, rekla je Veselinovićeva.

Predsednik Delta Holding, koji zapošljava oko 18 hiljada radnika i koji bi prema planu trebalo da ima 1,8 milijardi evra prihoda ove godine, Miroslav Mišković najavio je da će ta kompanija širiti poslove u oblastima u kojima nije prisutna, kako bi stalno ostala konkurentna. Cilj je da u najskorije vreme nakon regionalnog lidera Delta Holding postane vodeća kompanija u istočnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: