Pekokar gradi fabriku u Zrenjaninu

Holandska kompanija Pekokar osnovala je preduzeće u Srbiji i najavila da će u izgradnju fabrike uložiti osam miliona evra.

Izvor: Beta

Nedelja, 04.02.2007.

12:51

Default images

Prva faza izgradnje, vredna 4,6 miliona evra, trebalo bi da bude završena do kraja ove godine, kazao je menadžer kompanije Pekokar Srbija Dirk Vermeulen.

On je najavio da će izgradnja celokupnog proizvodnog pogona od 12 hiljada kvadratnih metara u industrijskoj zoni Bagljaš trajati pet godina, a da će u fabrici biti zaposleno najmanje 200 radnika. Pekokar je zakupio 2,8 hektara i u toku je priprema dokumentacije za gradnju objekata.

Holandska kompanija za proizvodnju građevinskih panela, ploča i delova za automobile na bazi poliestera je u avgustu 2006. godine pokrenula proizvodnju u iznajmljenom prostoru u Zrenjaninu i zaposlila 25 radnika, koji su obučeni za proizvodnju na savremenim mašinama.

Fabrika u Zrenjaninu biće deo Pekokar grupe, čije je sedište u Holandiji i Nemačkoj, a pogoni se nalaze u Velikoj Britaniji, Koreji, Poljskoj, Francuskoj i još nekoliko zemalja.

Vermeulen je istakao da su dobra poslovna klima i korektan odnos lokalne samouprave prema investitorima značajno uticali da Pekokar između nekoliko ponuđenih opština i lokacija odluči da poslovne objekte gradi u Zrenjaninu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: