Big bul izvozi u EU 1.000 tona mesa

Klanica "Big bul" (Big bull) iz Bačinaca naredne godine će na tržište Evropske unije izvesti oko 1.000 tona junećeg mesa...

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.12.2006.

12:01

Default images

"Na tržište Italije trebalo bi da se izveze oko 400 tona junetine, a u Grčku oko 600 tona", kazao je vlasnik te kompanije Milenko Gačić.

On je podsetio da je "Big bul" klanica nedavno dobila dozvolu za izvoz junetine na tržište EU pored još četiri klanice iz Srbije i najavio da će naredne godine raditi i na dobijanju dozvole za izvoz suhomesnatih proizvoda.

Gačić je naveo da je u odnosu na prošlu godinu proizvodnja u "Big bulu" povećana za 12 do 15 odsto.

Prema njegovim rečima, trenutno se u "Big bulu", koji ima asortiman od 80 proizvoda, dnevno proizvede šest do sedam tona suhomesnatih
artikala i 20 tona svežeg mesa.

Gačić je izrazio očekivanje, da će nakon potpisivanja sporazuma CEFTA povećati izvoz u zemlje bivše Jugoslavije i dodao da je plan kompanije da se u narednoj godini pored 700 trenutno zaposlenih, uposli još 50 radnika.

Prema podacima Ministarstva poljoprivrede, od odobrenih 10.000 tona za izvoz junećeg mesa na tržište EU, Srbija je do sada koristila samo 13 odsto.

I pored toga podaci Ministarstva pokazuju da je za prvih devet meseci ove godine izvoza mesa za 126 odsto veći nego prošle godine, odnosno izvoz je porastao sa 24,3 miliona dolara na 55,1 milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: