Grand prom najbolji brend u Srbiji

Najbolji korporativni brend u Srbiji u 2006. godini je "Grand prom", a najbolja robna marka je "Gorki list" ...

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.12.2006.

08:42

Default images

Drugu nagradu za korporativni brend dobio je "Karneks" (Carnex) iz Vrbasa, a treću "Metalac" iz Gornjeg Milanovca, dok je za najbolju robnu marku drugu nagradu osvojila kompanije "Karlsberg" (Carlsberg) Srbije za "lav" pivo, a treću kompanija "Voda voda" za robnu marku "voda voda".

Za najbolje strane brendove u Srbiji ove godine proglašeni su "Henkel Merima" iz Kruševca, "Meser tehnogas" (Mešer tehnogas) iz Beograda, "Metro keš end keri" (Cash and Carry), "Merkator S" i Rajfajzen banka (Raiffeisen), objavili su organizatori tog izbora Ministarstvo trgovine, turizma i usluga Srbije i ekonomski dnevnik "Pregled".

Priznanje se dodeljuje treću godinu za redom, a ove godine bilo je nominovano 70 brendova.

I srpski brendovi falsifikovani

Prema podacima iz Uprave carina, kineski proizvođači pokušali su da u Srbiju ubace falsifikovanu robu firmi "Bejbi kids i Donkafe". Zbog toga u Odeljenju za zaštitu intelektualne svojine sve češće zahteve za zaštitu brenda podnose i srpske firme čija je roba na meti falsifikatora.

Tako je zaštićena i robna marka "Jafa keksa", a svoja prava na prostoru Srbije zaštitile su i firme "Crvena zvezda", "Bambi", "Crvenka", "Nopal", "Eminent", jer se svi oni nalaze na meti falisifikatora.

Od početka ove godine carinski organi Srbije su u oko 700 slučajeva prekinuli postupke uvoza, izvoza i tranzita i privremeno zadržali raznovrsnu robu za koju je postojala sumnja da povređuje neko od prava intelektualne svojine, zbog etiketa ili obeležja velikih svetskih proizvođača koje nisu bile verodostojne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: