Nezaposlenost - najveći problem

U Srbiji 57 odsto stanovnika smatra da je nezaposlenost najveći problem u zemlji, pokazuje jedno istraživanje.

Izvor: Beta

Utorak, 19.12.2006.

08:15

Default images

Istraživanje o ekonomskoj tranziciji uradili su Stratedžik marketing i beogradski Centar za investicije i preduzetništvo. Ivan Maričić, direktor Centra, rekao je novinarima da je nizak standard na drugom mestu liste najvažnijih problema, po mišljenju 39 odsto anketiranih.

Maričić je kazao da je od 28. do 30. novembra anketirano 1.045 građana, odabranih slučajnim uzorkom.

Nepoverenje u Ministarstvo finansija iskazalo je 38 odsto anketiranih, u Narodnu banku Srbije 30 odsto, dok tim institucijama veruje 22, odnosno 28 odsto ispitanih.

Više od 50 odsto ispitanih veruje da će dinar slabiti u odnosu na evro, a 10 odsto da će domaća valuta jačati.

Potpuno poverenje u rad banaka u Srbiji ima samo četiri odsto ispitanih, dok im uopšte ili uglavnom ne veruje 26 odsto. Čak 72 odsto anketiranih smatra da je primarni interes banaka što veća zarada na teret građana i privrede, a 31 odsto kaže da ne koristi bankarske usluge.

Prema istraživanju, 59 odsto anketiranih nije čulo za Nacionalni investicioni plan, a čak 33 odsto smatra da će sredstva iz njega biti ulagana prvenstveno u skladu sa interesima političara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: